dag 8: treinreis en rondje tempels - Reisverslag uit Bodhgaya, India van Reinier en Marianne Tameling en van Veen - WaarBenJij.nu dag 8: treinreis en rondje tempels - Reisverslag uit Bodhgaya, India van Reinier en Marianne Tameling en van Veen - WaarBenJij.nu

dag 8: treinreis en rondje tempels

Door: Reinier en Marianne

Blijf op de hoogte en volg Reinier en Marianne

24 November 2008 | India, Bodhgaya

Hallo luitjes, hier zijn we dan weer.
Fijn dat jullie de verhalen leueueueuk vinden om te lezen en met ons meeleven. We vinden het fijn dat we de reacties kunnen lezen om zo ook nog een beetje bij jullie te zijn. Peter, we gaan ons best doen om een mantra voor je te vinden. Simone, haal de spelfouten eruit en stuur ze maar op.Rietjeb, we kunnen ons voorstellen dat je de warmte van India mist, het is hier een heerlijk temperatuurtje van zo'n 25 graden. Gisteren was weer een enerverende dag. We gingen vanuit Delhi om 17.00 met de nachttrein naar Gaya.Het was een aparte ervaring op het station van Delhi, we werden n.l. zo'n beetje platgedrukt en kwamen bijna op de laatste minuut in de goede coupé. De verzorging was uitstekend,( Athur, we hebben toch voor 1e klas gekozen) we kregen een vier gangen menu met diverse keuzes uit wel-dan niet vegatarisch.We deelden de coupé met twee mensen uit India en het was een erg gezellige conversatie over ondermeer de sociale en culturele verschillen van onze landen. Daar kunnen we wel een apart verhaal van maken. Na een paar uurtjes te hebben geslapen en in afwachting dat we zouden worden gewekt, schrokken we dat de aankomst van de trein al was verstreken. Gelukkig had de trein vertraging. Om 6.30 stapten we uit de trein en wat we toen zagen was niet echt prettig. Er kwamen wel 20 jongens op on afgelopen om ons een taxi aan te bieden. Het was zo enorm armoedig, dat het bijna eng was om daar te zijn. Gelukkig werden we door een taxi van het hotel afgehaald, om vervolgens naar Bodhgaya te worden gebracht. Vandaag hebben we een behoorlijk aantal uren besteed aan het bezoeken van diverse tempels. Een Japanse, Chinese, Indonesische , Tibetaanse tempel, etc. Er was een groentemarkt en dat was erg lachen omdat de koeien gewoon door de straten liepen en intussen stiekem de bloemkolen van de kraampjes aten, hierdoor ontstond er hilariteit omdat de verkoop van bloemkolen hun enige bron vsn inkomsten is. De stad staat bekend als verlichte stad, er staat een Hindoe Tempel met een hele grote olijfboom waaronder Boeddha verlicht werd.(Bodhgaya is een belangrijk pelgrimsoord omdat boeddha daar mediteerde, verleid werd door de demon Mara en tenslotte bodhi(verlichting) ontving. Het is tegenwoordig een zeer heilige plaats waar monniken worden opgeleid. Morgen vertrekken we naar Varanassi. We stoppen voor vandaag en hopen morgen weer contact met het internet te kunnen maken. Degenen die een plusbril nodig hebben kunnen aan de rechter onderkant het verhaal vergroten.En foto's volgen, dat kost veel tijd om ze te laden. Oh ja Simone T we hebben nog geen toestemming om een film te plaatsen. Liefs Reinier en Marianne.

• 25 November 2008 - 13:28

Gerben En Ria:

Ja, wat zullen we nu nog zeggen: je hebt Apostelen en martelaren.
    Jongens super allemaal.
    x Gerben en Ria

• 25 November 2008 - 18:44

Anneke:

Hoi samen, Nog maar negen dagen onderweg en al zoveel gezien, wat een ervaring.Leueueueuk.
    De fotos van die mooie tulbandsint en tandarmeman met grijze kuif en baard vind ik erg gaaf (de laatste lacht zo lief) Dat zijn mooie portretten. We volgen jullie, geniet ervan.Groet Anneke

• 26 November 2008 - 11:39

Gerrit:

ik had nog geen tijd gehad om de verslagen te lezen vandaag dus alles in 1 keer,
    mooie uitgebreide verslagen,
    misschien volgend jaar een reisboek uitbrengen???
    volgens mij kun je dat.
    tot nu toe lijkt alles prachtig en ben zeer benieuwd na het verslag van Buthan.

groetjes van ons en we blijven jullie volgen